Ležište Vilanija

Eksploatacijsko polje odnosno ležište „VILANIJA“ nalazi se u sjeverozapadnom dijelu istarskog poluotoka, 5,0 km istočno od Umaga, te približno 0,6 km sjeveroistočno od mjesta Vilanija. Eksploatacijsko polja je asfaltiranom županijskom cestom povezano sa gradovima Umag na udaljenosti cca 5,5 km i grada Buje na udaljenosti cca 8,0 km.Cestovnim pravcem Vilanija-Petrovija-Juricani-Materada u duljini cca 6,0 km eksploatacijsko polje je povezano i sa modernom autocestom „Istarski ipsilon“.

Ležište tehničko-građevnog kamena „ANTENAL“ izgrađuju karbonatni sedimenti-vapnenci.

Vapnenci izgrađuju gotovo cijelo ležište i dobro su uslojeni.Uslojenost je uglavnom decimetarska i/ili centimetarska a, u određenim dijelovima kamenoloma se nailazi na metarsku i više metarsku uslojenost..Boja vapnenca izrazito varira od vrlo blijedo narančaste,blijedo žutosmeđe,srednje žutosmeđe do ružičastosive.

Sjeverni dio ležišta izgrađuju dobro uslojeni do tankopločasti vapnenci donje krede ( alb- 1K15), a južni uslojeni do debelouslojeni, te bankoviti vapnenci gornje krede (cenomen-K21) s pojavom rudista.

PROIZVODNI PROGRAM
»  Kameni agregati
»  Miješani kameni agregati
»  Tamponski drobljenac
»  Nasipni materijal
»  Rešetani kamen

 

       
      

 

FOTO GALERIJA
 
 »  Fotografije kamenoloma
       
      

 

KAKO DO NAS
 

 

Izjava o korištenju Kolačića | Zaštita osobnih podataka
           
     
 
 © Copyright Antenal  |   All rights reserved
Web: Studio Web Art