Eksploatacija kamena vapnenca na ušču rijeke Mirne odvija se od davnina. Kamen se vadio duž cijele obale, naročito u tarskom zaljevu. Prvobitno vadenje kamena obavljalo se u svrhu dobivanja lomljenog kamena za zidanje, vremenom je napušteno "CAVANJE" i eksploatacija je koncentrirana na lokaciji današnjeg kamenoloma "Antenal".

Eksploatacija tehničkog kamena zapoćinje 1965. godine neprekidno sa poćetnom proizvodnjom od nekoliko tisuća m3 do veličine današnjih kapaciteta. Prvo postrojenje građeno je za komunalne potrebe.  Razvojem turizma i gradnje koje prate taj razvoj traže značajne količine drobljenog vapnenca.

 

Nagrada poslovne Hrvatske

 

 

FINA - Zlatna bilanca
Antenal d.o.o. je najuspješniji poduzetnik u 2013. godini u djelatnosti Rudarstvo i vađenje. Ukupni pobjednik najbolji među najboljima - izabran je temeljem strogih kriterija te ocjene financijskog rejtinga prema Fininoj metodologiji.

     


Poslovna.hr, vodeći hrvatski portal za poslovne informacije, poduzetnicima i poslovnim ljudima zadnjih je 10 godina pružao pristup najvećem i najopsežnijem izvoru poslovnih podataka u zemlji. Nagrade su dodijeljene poslovnim subjektima, stvarateljima nove vrijednosti – izračunatu temeljem bruto dobiti i bruto plaća. Subjekti koji su dobili nagrade birani su po strogim kriterijima, te spadaju u jednu od sljedećih kategorija: Top 500 (zlato), 1,000 (srebro), te 1,500 (bronca) tvrtki u Hrvatskoj.

   

ANTENAL d.o.o. stekao je uvjete za sljedeću nagradu: 2011: Bronca (top 1500 poslovnih subjekata)

     
  ANTENAL d.o.o. stekao je uvjete za sljedeću nagradu:2010: Srebro (top 1000 poslovnih subjekata)
     
  ANTENAL d.o.o. stekao je uvjete za sljedeću nagradu: 2009: Srebro (top 1000 poslovnih subjekata)
     
       
      

 

KAKO DO NAS
 

 

       
      

 

FOTO GALERIJA
 
 »  Fotografije kamenoloma
PROIZVODNI PROGRAM
»  Kameni agregati
»  Miješani kameni agregati
»  Tamponski drobljenac
»  Nasipni materijal
»  Rešetani kamen

 

Izjava o korištenju Kolačića | Zaštita osobnih podataka
           
     
 
 © Copyright Antenal  |   All rights reserved
Web: Studio Web Art